Нова дигитална промоција на безродова облека.

На 9 Октомври во 18 часот модната линија „Лудус“ ја промовира новата модна колекција на безродова облека. Линијата се занимава со креирање на безродова облека изработена од природни материјали, а со тоа смета дека ја [...]

|2020-10-09T10:28:51+00:008 октомври 2020|Актуелно, Видео / Фотографија, Култура|

Green Queer Communist Lesson Number 27

Почитувани, излезе последната лекција од серијалот на зелените квир комунистички лекции на Никола Шиндре во која што гостин му беше другарот магистер Демири Мариглен. Зборуваа за младоста. Уживајте. https://youtu.be/MdJQp8_P9EQ  

|2020-09-23T10:39:10+00:0023 септември 2020|Актуелно, Видео / Фотографија, Култура|

Green Queer Communist Lesson Number 26

Почитувани, емисијата број 26 од зелените квир комунистички лекции на Никола Шиндре излезе денеска. Во неа гостин е магистер Василев Кире, а со Шиндре зборуваат за младоста и политичкото организирање. Уживајте. https://youtu.be/YivwJideUh0    

|2020-09-16T10:00:20+00:0016 септември 2020|Актуелно, Видео / Фотографија, Култура|

Green Queer Communist Lesson Number 25

Почитувани, излезе новата зелена квир комунистичка лекција на Никола Шиндре во која гостин беше професор доктор Беќар Мира. Со неа зборуваа за младоста и за јазикот. Уживајте. https://www.youtube.com/watch?v=MqV-ns2jXes  

|2020-09-15T11:12:01+00:0015 септември 2020|Актуелно, Видео / Фотографија, Култура|

Green Queer Communist Lesson Number 24

Почитувани, излезе новата епизода на зелените квир комунистички лекции на НИкола Шиндре, во која што заедно со Катерина Иванова, млада активистка и феминистка разговараат за сексуалната хигиена. Уживајте. https://youtu.be/Phz_GW9kYHM  

Green Queer Communist Lesson Number 23

Почитувани, излезе новата епизода на зелените квир комунистички лекции на НИкола Шиндре во која што гостин беше Бојан Станиќ, а разговараа за анархистичките пракси во автономните културни иницијативи низ малите места во државата. Уживајте. https://youtu.be/3_tqVuo-G4E [...]

Green Queer Communist Lesson Number 21

Почитувани, излезе новата епизода на зелените квир комунистички лекции на Никола Шиндре во која што со Лазар Арсенов, млад квир активист од Скопје разговараа за ЛГБТИ заедницата и синдикалното организирање. Уживајте. https://youtu.be/DhKZjmTaywU    

Green Queer Communist Lesson Number 20

Почитувани, излезе новата епизода на зелените квир комунистички лекции на Никола Шиндре во која што гостува Елена Георгиевска, а зборуваат за психотерапија на сиромашни квир луѓе, но и критички осврт спрема психологијата воопшто. Уживајте. https://youtu.be/BMfe2x8G6AI [...]