Green Queer Communist Lesson Number 20

Почитувани, излезе новата епизода на зелените квир комунистички лекции на Никола Шиндре во која што гостува Елена Георгиевска, а зборуваат за психотерапија на сиромашни квир луѓе, но и критички осврт спрема психологијата воопшто. Уживајте. https://youtu.be/BMfe2x8G6AI [...]

Green Queer Communist Lesson Number 19

Почитувани излезе новата епизода на зелените квир комунистички лекции на Никола Шиндре во која што гостинка му беше Лила Милиќ, транс активистка од Скопје. Зборуваа за недостатоците на јавниот превоз во главниот град. Уживајте. https://youtu.be/6dZ8wkp-GCI [...]

Green Queer Communist Lesson Number 18

Денес излезе новата епизода на зелените квир лекции на Никола Шиндре во која што со Предраг Јовановски, млад студент на семејни студии зборуваат за животот и маката во студентските домови во Скопје. Уживајте. https://youtu.be/CNiKrL1bUm8 [...]

Прва самостојна изложба на Душан Стефановски

  На 3 Јуни, 2020 година во галеријата на Младинскиот културен центар во Скопје се отвори дипломската изложба на новодипломираниот ликовен уметник Душан Стефановски. Тој дипломира во класата на професорот Зоран Јаќимовски, на отсекот за [...]

Green Queer Communist Lesson Number 17

Почитувани излезе новата епизода на зелените квир комунистички лекции на Никола Шиндре во која што тој зборува за карантинот и желбата да се живее во подобро општество. Уживајте. https://youtu.be/mqEhEUzq090  

Green Queer Communist Lesson Number 15

Излезе новата епизода на зелените квир комунистички лекции со Никола Шиндре во која што гостува Никола Крстевски од Куманово, а зборуваат за работниците и квир заедницата. Уживајте. https://youtu.be/GUnlt4_fHQc    

Green Queer Communist Lesson Number 14

Излезе и 14тата епизода на зелените квир комунистички лекции на Никола Шиндре во која што гостува левичарката Џејлан Велиу. Шиндре учи албански, а Џејлан подучува за револуцијата и жените. https://youtu.be/oKCtpIoXhso  

Последните јавувања од иднината

Ова се последните пет пораки почитувани добиени од 2050 година за овој 1 Мај. „Денес кај вас е недела, а кај нас секој ден е недела. Во следните три пораки ќе ви кажеме [...]

Green Queer Communist Lesson Number 13

Почитувани денеска излезе 13тата епизода на зелените квир комунистички лекции на Никола Шиндре во која што зборува за развивање на локален еколошки туризам во државата и регионот. https://youtu.be/FDSK54hiYMQ