Студенти од Албанија упаднаа во Инспекторатот за труд

  Вчера активистите на организацијата „Organizata Politike“ од Албанија влегоја во Инспекторатот за труд како одговор на се позачестените случаи на смрт на работници на работното место низ земјата. Според нив Државниот инспекторат за [...]

Десетина синдикати и невладини организации денес до Владата доставија сет на економски барања по однос на кризата

Незадоволни од економските мерки што Владата ги презема во однос на кризата со коронавирусот денес десетина синдикати и невладини организации доставија сет на барања до Владата. Писмото го пренесуваме во целост: „Барања до Владата за [...]

МЗТ Леарница се уништува, работниците обесправени и чекаат одговор од новата влада

Штрајкот на вработените во Леарница во 2016 Работниците на МЗТ Леарница неодамна упатија писмо до премиерот Зоран Заев во кое ги бараат своите права од надлежните институции. МЗТ Леарница од 19 Јануари 2017 [...]

|2017-07-21T13:27:41+00:0021 јули 2017|Актуелно, Вести, Економија|