Инфективни заболувања во време на климатска криза

Живееме во време на кризи. Климатската криза и кризата на масовно истребување на видови веќе некое време се дел од нашата реалност. Сепак и покрај нивните сериозни импликации врз нашиот опстанок како вид, тие [...]

|2020-03-15T09:44:52+00:0014 март 2020|Актуелно, Вести, Екологија, Здравје|

Иран е под санкции и во нужда за медицински средства додека се бори со епидемијата на корона-вирусот

Во време кога Иран се обидува да се справи со пандемијата на корона-вирусот, министерот за надворешни работи на Иран Мохамед Јавад Зарив испрати јавно барање за прекинување на санкциите за Иран и медицински материјал. [...]

Корона вирусот во Северна Македонија

До денес министерот за здравство на Република Северна Македонија имаше барем триесетина пресконференции на кои што изветуваше за состојбите со кризата со Корона вирусот во Светот, но поконкретно во Македонија. Не убедуваше дека состојбата [...]