Последните јавувања од иднината

Ова се последните пет пораки почитувани добиени од 2050 година за овој 1 Мај. „Денес кај вас е недела, а кај нас секој ден е недела. Во следните три пораки ќе ви кажеме [...]

Гласни вести од иднината – ден по 1 Мај

Почитувани ви ги пренесуваме денешните пораки од 2050 година за 1 Мај. „Знаеме дека ви е Први мај без скара, но треба да знаете дека набрзо по пандемијата ќе ви почне и гладта. [...]

Гласни вести од иднината – II ден

Почитувани читатели, слушатели и гледачи на „Гласник“ ве известуваме дека работниците на „Гласник“ неуморно ги декодираа пораките од луѓето на 2050 година упатени до нас во 2020 година. Интегрално ви ги пренесуваме денешните гласни вести [...]

|2020-04-30T17:15:40+00:0030 април 2020|Актуелно, Вести, Ова не е Сатира|

Пет пасивни протестни првомајски правила за секој

Почитувани читатели/слушатели/гледачи на „Гласник“ по повод Меѓународниот ден на трудот ви даваме на користење неколку упатства за прогресивни и револуционерни методи во борбата за промени. Ве молиме да ги користите слободно. [...]

|2020-04-29T10:07:38+00:0028 април 2020|Актуелно, Вести|