Ромската социјалистичка свест и пристапот кон класната борба – некогаш и денес – Гласни идеи

Во новата епизода на подкастот „Гласни идеи“ се разговара со Руфат Јашари за идеолошко политичката свест и положбата на ромите во и по падот на социјализмот. https://www.youtube.com/watch?v=VQFnmdqkFOs

(Дали) Први Мај живее – Гласни идеи

Излезе првомајското издание на Гласни идеи. На еден од најважните денови во борбата за работнички права и похуман свет другарите Зоран Василески, Дарко Доганџиски, Никола Крстевски, Александар Митров, Никола Шиндре и Џејлан Велиу разговараат за [...]

Образованието меѓу реалноста и кризата – „Гласни идеи“

 Во третата епизода на подкастот „Гласни идеи“, разговор со Васко Гичевски за состојбата во образованието и како кризата го редефинира концептот за образование истакнувајќи ги сите негови фалинки.

|2020-04-13T16:26:59+00:0013 април 2020|Актуелно, Вести, Видео / Фотографија|