Ramstein Air Base: Работа во НАТО база – Гласни идеи

Рамштајн е синоним за НАТО, без оглед дали за поразената нацистичка Геманија или бруталната империја по падот на СССР и доминацијата на НАТО во Европа. Можноста за работа во база на НАТО за работничката класа којашто нема што друго да работи е тема на поткастот. Разговорот со Трпе којшто работел во базата Рамтштајн ни овозможи да створиме слика за неговите искуства. За Афганистан не говоревме, но спомнато е бомбардирањето на Сирија со авиони и дронови коишто полетуваат од Рамштајн.

 

|2020-08-10T18:17:28+00:0010 август 2020|Актуелно, Вести, Видео / Фотографија|