Десетина синдикати и невладини организации денес до Владата доставија сет на економски барања по однос на кризата

Незадоволни од економските мерки што Владата ги презема во однос на кризата со коронавирусот денес десетина синдикати и невладини организации доставија сет на барања до Владата. Писмото го пренесуваме во целост: „Барања до Владата за [...]

(Жан-Лук Нанси) Комуновирус

Еден мој пријател од Индија ми кажа дека кај нив се зборува  за „комуновирус“. Како можеше досега да не ни текне на ова? Толку е очигледно! Колку восхитувачка и целосна двосмисленост: вирус кој доаѓа од [...]

|2020-04-10T15:44:13+00:0010 април 2020|Актуелно, Економија, Свет, Став|

(Јувал Харари) Светот по коронавирусот

Човештвото се соочува со глобална криза. Можеби најголемата криза на нашата генерација. Одлуките што луѓето и Владите ќе ги преземат во наредните неколку недели веројатно ќе го обликуваат светот во годините што доаѓаат. Не само [...]

|2020-04-05T16:45:16+00:005 април 2020|Актуелно, Здравје, Свет, Став|