„Како да се биде здрав“

Прочитавме речиси сè, сите студии за геномот на вирусот кој ја предизвика пандемијата на КОВИД 19. Откривме некои научни документи за вакцина, па споревме и за нив, но во целата оваа окупација со личното и [...]

|2020-04-27T10:58:53+00:0027 април 2020|Актуелно, Здравје, Став|

(Џоел Лексчин) Фармацевтската индустрија во современиот капитализам (IV дел)

Продолжение на текстот на Џоел Лексчин за функционирањето на фармацевтската индустрија во современиот капитализам. Останатите делови може да ги прочитате на следните линкови: прв дел втор дел трет дел Контрола врз знаењето Клиничките испитувања кои [...]

Корона вирусот во Северна Македонија

До денес министерот за здравство на Република Северна Македонија имаше барем триесетина пресконференции на кои што изветуваше за состојбите со кризата со Корона вирусот во Светот, но поконкретно во Македонија. Не убедуваше дека состојбата [...]