Гласни вести од иднината – честитки за 1 Мај

Почитувани читатели, слушатели, гледачи, другари и другарки,

Редакцијата на „Гласник“ ви го честита Меѓународниот ден на трудот и работникот!

Ви ги пренесуваме и денешните гласни вести од иднината кои пристигнуваат до радиото на „Гласник“.

„Честит Први мај! Да живеат работниците од минатото и од иднината! Почнете да се борите за да живеете и вие драги наши соборци од 2020 година! Вие сте! Не бидете така!“

„Среќен да е Први мај на сите жени кои ќе станат против капитализмот кој нема да е целосно срушен ни сега во 2050 година. Во 2038 прв пат буржујките ќе излезат на протест за поддршка на текстилните работнички.“

„Среќен празник на студентите. Ние денеска ги славиме имињата на синдикалните борци кои ја покренаа борбата за работничка правда. Првиот генерален штрајк ви претстои дури во 2031 година.“

„Среќен празник на неродените работници, ги учиме нашите идни генерации дека во 2014 имавте Студентски пленум, а во 2036 и масовните студентски протести кои го поттикнаа Првото работничко востание. Тие се сега мали, но во 2036 ќе бидат паметни.“

„Среќен празник на работниците кои ќе излезат уште денес да се борат за правда, ние ги славиме нивните имиња најмногу затоа што тие први излегоа на улиците за леб, работа и плата.“