Збирка без наслов на Стефан Младеновски

Младиот уметник Стефан Младенов ни испрати дел од своите дела за да ја прошириме дигиталната архива на „Гласник“. Редакцијата одлучи да ги реобјави неговите испратени дела во целост за да може нашата публика да има [...]

Мини збирка на Илија Прокопиев

По барање на редакцијата на „Гласник“ младиот уметник од Македонија Илија Прокопиев ни отстапи можност да објавиме пет негови дела изработени со техниката акрил на хартија. Фотографиите од делата претходно беа споделени на социјалните мрежи [...]

Green Queer Communist Lesson Number 11

Денеска излезе 11тата епизода на зелените квир комунистички лекции со Никола Шиндре, а во неа гостин беше Здравко доктор Савески. Се осврнаа на проблемите и можностите на работничката класа. Уживајте. https://www.youtube.com/watch?v=j0ZVNIp7sd4  

Green Queer Communist Lesson Number 10

Почитувани гледачи, денеска излезе десетта епизода на од серијалот „Зелен квир комунизам“ во која што Никола Шиндре зборува за проблемите и прашањата што го мачат поединецот во врска со КОВИД 19. Уживајте.   https://youtu.be/ZDgs1tz7xjY [...]

Мини збирка на Никола Славевски

Никола Славевски, другарски ни испрати мала збирка оде неговите дела што беа и претходно споделени на социјалните мрежи на „Гласник“. Денес редакцијата на „Гласник“ сака да ги објави заедно за да може нашите читатели/слушатели/гледачи да [...]

Мала збирка на графики на Ивана Секулоска

Ивана Секулоска, позната и како Factory Girl, ни испрати мала збирка на графики од нејзината работа што беа претходно споделени на социјалните мрежи на „Гласник“. Денес редакцијата на „Гласник“ сака да ги објави заедно за [...]

|2020-04-18T17:50:44+00:0018 април 2020|Видео / Фотографија, Култура|

Green Queer Communist Lesson Number 9

Денеска излезе деветтата епизода на Green Queer Communist Lessons, а во која што Никола Шиндре и Кирил Минанов зборуваат за зелен, електрифициран и еколошки транспорт во Македонија. Уживајте. https://youtu.be/9yC4Qs0KXN4