„Струјата не е луксуз“ – социјални протести низ целата држава

„Струјата не е луксуз, марширај!“ е пораката на протестирачите. Утре (04.09) во повеќе градови низ земјава ќе се одржат социјални протести против поскапувањето на електричната енергија, итоа во Кичево, Тетово, Гостивар, Битола и Скопје. Во продолжение ги споделуваме најавите за протестите, со информации за збирно место по градови и време на одржување.

Кичево – 19 часот од градскиот плоштад

Тетово – 19 часот од градскиот плоштад

Битола – 18 часот од фонтаната кај музејот

Скопје – 19 часот пред Влада

Гостивар – 14 часот пред Домот на култура

 

Барањата на протестирачите може да ги прочитате тука.

|2020-09-03T21:02:22+00:003 септември 2020|Актуелно, Вести, Економија|