Опустоши па приватизирај – Гласни идеи

Растевме во време на приватизација, а денес живееме во време на либерализација. Иако термиот либерализација звучи подобро од приватизација сепак се работи за истото. Последиците од приватизацијата постојано ги чувствуваме, додека траат протестите против поскапување на електричната енергија, како последица на приватизацијата на ЕСМ, се одлучи да се приватизира и поштата, а најавени се и други приватизации на јавните претпријатија.

|2020-10-19T16:07:40+00:0019 октомври 2020|Актуелно, Вести|