Електричната енергија треба да биде човеково право, а не профит – Гласни идеи

Додека ние баравме укинување на скапата тарифа за електрична енергија за време на кризната состојба која настана поради пандемијата со ковид 19, која што пандемија најмногу се рефлектираше врз економскиот систем, а од неа најпогодени беа работниците и малите претпријатија, тие, капиталистите без трошка срам одлучија да ја покачат цената на електричната енергија и тоа во услови на намалени плати и зголемена невработеност.

|2020-08-05T20:05:57+00:005 август 2020|Актуелно, Вести, Видео / Фотографија|