Фашизам – победен или маскиран во популизам/национализам? – Гласни идеи

Во оваа епизода на „Гласни идеи“ гостува Зоран Василески. По повод денот на победата над фашизмот се дискутира за тоа дали фашизмот навистина е победен, како се одвива траекторијата популизам → национализам → фашизам и какви поуки треба да извлечеме од минатото за да не ни се повторат трагедиите од минатиот век.