Билбордите „Хомофобиол“ против хомофобијата и трансфобијата во Битола

Битола, 04. 02. 2020 – Во текот на вчерашниот ден (3.2.2020 г.) во Битола осамнаа неколку билборди на кои се рекламира “лекот” против хомофобија и трансфобија “Хомофобиол”. Авторот и нарачателите на овие билборди не се познати, но најверојатно поттикнаа размислување и реакции кај битолчани затоа што два билборди беа уништени уште истиот ден кога беа поставени. Фотографиите се испратени од активисти од Битола.

Во продолжение следува галеријата со фотографии од билбордите експонирани во Битола:

|2020-02-04T12:05:40+00:004 февруари 2020|Актуелно, Вести|