Заврши вториот „Квир бунт“

Заврши уште еден „Квир бунт“ во Социјалниот центар „Дуња“.  По втор пат се организираше овој настан на кој присуствуваа многу млади луѓе обединети од истата желба за борба против сите оние кои ја репресираат ЛГБТИ [...]

|2022-07-03T18:34:09+00:0029 јуни 2022|Актуелно, Гласни идеи, Култура|

„Метахуманистички манифест“ од Хаиме дел Вал и Стефан Лоренц Сорњер

1. Што е метахуманизам? Метахуманизам е критика на некои од основните премиси на хуманизмот како на пример слободната волја, автономијата и супериорноста на aнтропои поради нивната рационалност. Метахуманизмот го продлабочува погледот на телото како поле [...]

|2020-05-24T09:33:42+00:0024 мај 2020|Актуелно, Култура, Свет, Став|

Green Queer Communist Lesson Number 11

Денеска излезе 11тата епизода на зелените квир комунистички лекции со Никола Шиндре, а во неа гостин беше Здравко доктор Савески. Се осврнаа на проблемите и можностите на работничката класа. Уживајте. https://www.youtube.com/watch?v=j0ZVNIp7sd4