За потребата од синдикално активни просветни работници

Минатата сабота Независниот синдикат за образование и наука одржа протест пред Владата со барање за усогласување на платите во образованието со новиот износ на минималната плата.
На оваа тема и воопшто за работничката борба преку синдикално организирање зборуваме со Томислав Гиевски, претседател на Независниот синдикат за образование и наука.