Кому служи консумеризмот? – Гласни идеи

Во оваа емисија на Гласни идеи разговараме со другарката Ана Тодоровска за косумеризмот и потрошувачкото општество. Воедно ја опфаќаме и улогата на маркетингот во создавањето на потрошувачкиот менталитет.
За одговор на прашањата околу поврзаноста на капитализмот, еколошката криза и климатските промени со консумеризмот проследете ја емисијата.

 

|2021-09-20T12:53:15+00:0020 септември 2021|Актуелно, Вести, Видео / Фотографија|