Климатска криза: индивидуална одговорност или колективна борба? – Гласни идеи

За климатските промени и климатската криза повеќе слушаме како вести што доаѓаат од светот, а не како вести од Македонија. Дали тоа е проблем со кој се соочуваат само другите земји, а не и ние?

Исто така во овој период Министерството за животна средина подготвува долгорочна национална климатска стратегија за следните 30 години. Целта на истата треба да биде што помалку чувствување на климатските промени, односно климатската криза. Но, за тоа кој одлучува околу оваа стратегија и алармантноста на климатската криза, а воедно и пресушувањето на Преспанското езеро, зборуваме со Софија Гетова и Анкица Соколиќ.

|2021-05-20T20:31:54+00:0020 мај 2021|Актуелно, Вести|