Рудар – кандидат за пратеник / Minator – kandidat për deputet – Гласни идеи

Во ова епизода на Гласни идеи дискутираме со Елтон Дебреши. Елтон е рудар и кандидат за пратеник на парламентарните избори во Албанија. За состојбата не рударите во Албанија и за тоа што го натерало Елтон да се кандидира како незавизен кандидат, може да слушнете во краткото интервју.

Në këtë episod të podkastit Ideja të zëshme diskutojmë me Elton Debreshin. Eltoni është minator dhe kandidat për deputet në zgjedhjet parlamentare në Shqipëri. Për situatën e minatorëve dhe për motivin e Eltonit për të kandidiuar si kandidat i pavarur, mund të dëgjoni në intervistën e shkurtër.

|2021-04-24T09:59:55+00:0024 април 2021|Актуелно, Вести, Видео / Фотографија|