Од работнички права до класна борба – Гласни идеи

Во оваа емисија се дискутира за тоа кој е работник, што претставуваат работничките права и кој треба да ја води борбата за нивно остварување?
Дали борбата за работничките права, имајќи во предвид дека веќе влегуваме во економска криза, ќе се претвори во борба за системски промени?

 

|2021-04-21T16:05:49+00:0021 април 2021|Актуелно, Вести, Видео / Фотографија|