Не за работа на маркетите во недела! – Гласни идеи

Работниците во маркетите покажаа дека се доста важни во текот на кризата предизвикана од коронавирусот. Тие работеа и беа изложени на ризик дури во најлошата фаза од пандемијата. Но постојано нивните права се кршат а нивната дејност се потценува. Во новата епизода на „Гласни идеи“ се разговара со Здравко Савески за иницијативата да се воведе забрана за работа на маркетите во недела.