(Андреј Јованчевски) А што со невидливите епидемии?

За среќа, уште немаме ниедна жртва на вирусната епидемија. За несреќа, во последниов месец имаме цела серија самоубиства на млади луѓе. Тешко дека распространетоста на ваквата смрт ќе го доведе во прашање редовниот тек на [...]

|2020-03-19T20:41:05+00:0019 март 2020|Актуелно, Став|

(Славој Жижек) Корона вирусот претставува удар врз капитализмот и може да доведе до реобмислување на комунизмот

Актуелното ширење на епидемијата на коронавирусот предизвика и широко распространета епидемија на идеолошки вируси кои досега во нашите општества беа скриени: лажни вести, параноични конспиративни теории, експлозии на расизам. Основаната медицинска потреба од карантини го [...]