Ѓорѓи Пулевски

Авторот нема внесено податоци

Работникот го нема во равенката за текстилно производство

ШТИП, 07.05.2018 - На вчерашната средба помеѓу вицепремиерот за економија Кочо Анѓушев, директори на текстилни фабрики и претставници од Текстилниот кластер во Штип се разговараше за загриженоста на сите страни за конкурентноста на македонската текстилна [...]

Во одбрана на Дебар Маало: Да ја запреме сечата на зеленилото кај Јосип Броз Тито!

СКОПЈЕ, 07.05.2018 - Активистите од неформалната иницијатива „Во Одбрана на Дебар Маало“ во знак на солидарност вчера објавија петиција на станарите на Блок V од Градскиот ѕид со која ги повикуваат граѓаните од Скопје да [...]

| 2018-05-07T11:06:04+00:00 7 мај 2018|Актуелно, Вести, Скопје|

Владата им вети до понеделник по 10,000 денари на работниците од Еурокомпозит и ги испрати дома

  СКОПЈЕ, 02.05.2018 - Работниците од  Еурокомпозит после дводневно протестирање со шатори, вечерва го прекинаа протестот. Тие денеска добиле ветување од владата дека најдоцна до понеделник ќе им биде исплатена една плата, само ако го [...]

Сиромаштијата и нееднаквоста – голема причина за протест на 1 Мај

СКОПЈЕ, 27.04.2017 -   Според податоците од Анкетата за приходи и услови за живеење 2016 на Државниот завод за статистика, во Македонија 453 000 жители се сиромашни и живеат со помалку од 6.500 денари месечно, а [...]

| 2018-04-27T12:31:34+00:00 27 април 2018|Актуелно, Вести, Економија|

Здрава Котлина: „Власта да не даде дозвола за рудник во Иловица“

СКОПЈЕ/СТРУМИЦА, 27.04.2018 - Активистите од невладината организација „Здрава Котлина“ од Струмица, ја повикуваат власта да не даде дозвола за експлотација на руда во рудникот Иловица, затоа што таквото барање за експлотација од страна на инвеститорот [...]

| 2018-04-27T09:27:59+00:00 27 април 2018|Актуелно, Вести|

Прекувремена работа – причина плус за протест на 1 Мај

СКОПЈЕ, 26.04.2018 - Работниците кои земаат минимална плата за четири недели одработуваат уште една дополнителна недела кога ќе се соберат вкупно прекувремените часови, а секој четврт вработен во Македонија константно работи прекувремено. Иако ромите се [...]

| 2018-04-26T09:46:20+00:00 26 април 2018|Актуелно, Вести, Економија|

Златко Марин ги изневерува гласачите, во Аеродром продолжува да се гради

СКОПЈЕ, 25.04.2018 - Општината Аеродром која во последните години е  најзагадена општина во Скопје, продолжува да дава дозволи за нови згради и да дислоцира паркови и детски игралишта. Градоначалникот од редовите на СДСМ, Златко Марин [...]

Во Дебар Маало продолжува хаосот во јавниот простор, автомобилите на тротоар, а пешаците на коловоз

СКОПЈЕ, 23.04.20018 - Неформалната организација „Во Одбрана на Дебар Маало“ на својот фејсбук профил објавија фотографии од револтиран граѓанин на кои се гледа бруталното деформирање и узурпирање преку приватизирање на јавниот простор во општина Центар. [...]

| 2018-04-23T21:29:53+00:00 23 април 2018|Актуелно, Вести, Скопје|

Ковиловски: „Домувањето и вработувањето се факторите од кои зависи дали затворениците повторно ќе се вратат во затвор.

СКОПЈЕ, 19.04.2017 - Пред два дна, во кафе-барот Концепт 37, Здружението за пенална и постпенална помош на осудени лица и социјална адаптација, реинтеграција и рехабилитација на ранливи групи ПРОСОЦИЈАЛ од Скопје организираше дискусија за теми [...]

| 2018-04-19T13:04:28+00:00 19 април 2018|Актуелно, Вести|

Што се случува со пеналните политики и условите во затворите?

  Утре, во кафе-барот Концепт 37, со почеток во 19:00 часот, Здружението за пенална и постпенална помош на осудени лица и социјална адаптација, реинтеграција и рехабилитација на ранливи групи ПРОСОЦИЈАЛ од Скопје организира дискусија за [...]

| 2018-04-16T18:01:59+00:00 16 април 2018|Актуелно, Вести|