Капитализмот е некомпатибилен со физиката на планетата

Американскиот писател на научна фантастика Исак Асимов, руски Евреин по потекло од областа Смоленск - Русија, напиша дека „пазарот“, „market is the solution“ е привремено решение на планетата како диспаритет меѓу понудата и побарувачката. Да [...]

|2018-09-06T13:44:59+00:006 септември 2018|Актуелно, Свет, Став|

Трудот прави продукт, вишокот создава НАТО

Фундаментален проблем на капитализмот е вишокот на понуда. Војните се материјализирани вишоци. Капитализмот е рушење и градење. Војната е добар бизнис план. НАТО е обезбедување на пазар за понудата. НАТО е паноптикум, купола којашто надгледува [...]

|2018-08-30T15:27:43+00:0030 август 2018|Актуелно, Вести, Свет, Став|