(Видео) Левица: „Трудовиот инспекторат и Веро маркети да постапи согласно законот, во спротивно ќе продолжиме со протести“

СКОПЈЕ, 11.01.2018 – Денес пред маркетот Веро-5, во близина на Авто-Мото Сојузот на Македонија (АМСМ) стотина граѓани излегоа на протест, со цел да се солидаризираат со бесправно отпуштената работничка од маркетот за време на нејзиното [...]

Утре протест во знак на работничка солидарност за незаконски отпуштената работничка од Веро-5

СКОПЈЕ, 10.01.2018 – Во знак на поддршка за незаконски отпуштената работничка од маркетот „Веро 5“, политичката партија Левица повикува на работничка солидарност на утрешниот протест, кој ќе се одржи пред „Веро 5“ во Скопје. На [...]

| 2018-01-10T13:24:03+00:00 10 јануари 2018|Актуелно, Вести|

Судот пресуди во корист на Орданче Бошковски (Бошката), тој се враќа на своето работно место во фабриката

КАВАДАРЦИ, 24. 10. 2017 – Основниот суд во Кавадарци, донесе пресуда по повод тужбата за случајот на Орданче Бошковски. Орданче Бошковски (Бошката), во април оваа година поднесе тужба против Друштвото за ископ на руди, [...]

| 2017-10-24T18:31:05+00:00 24 октомври 2017|Актуелно, Вести, Економија|

Макрон започнува со кастрење на работничките права

Во средата, францускиот Сенат даде зелено светло на контроверзните реформи на работничките права во државата. Конечниот текст наиде на силна критика од страна на синдикатите и прогресивните партии. Новиот закон цели да го „либерализира“ пазарот [...]

| 2017-09-02T09:54:16+00:00 1 септември 2017|Актуелно, Вести, Свет|

Левица со протест за одбрана на работничките права

Неколку стотици граѓани меѓународниот ден на трудот го прославија со протест по улиците на Кавадарци. Организатор на протестот бее политичката партија Левица. Од Левица пренесуваат дека целта поради која протестот е организиран токму во [...]

| 2017-05-23T12:37:30+00:00 4 мај 2017|Вести|