Поддржувачите на Корбин бараат враќање на историската Лабуристичка клаузула IV и „крај на капитализамот“

"Новиот лабуризам е мртов ... време е да се вратат храбрите социјалистички политики", бара групата Labour4Clause4, преку промена на симболичната реформа на Тони Блер. Стотици поддржувачи на Џереми Корбин започнаа кампања за повторно воспоставување на [...]

|2018-03-19T09:58:37+00:0019 март 2018|Актуелно, Економија, Свет, Став|

Џереми Корбин: лидерот кој ја живна Лабуристичката Партија во Британија

Тој никогаш не беше „ѕвезда“ политичар. Не беше ни многу млад лидер како Алексис Ципрас. Шеесет и шест годишниот Корбин, со својот смирен стил на говорење, цело време го држеше својот опозициски идентитет со едната [...]

|2017-06-13T13:54:30+00:009 јуни 2017|Актуелно, Свет|