На Антартикот заврна дожд: глобалното затоплување со загрижувачко забрзување

Според научна студија објавена во престижниот Нејтуре Комуникашон, летото 2016 измерено е рекордно топење во западниот Антарктик. Површината на којашто се случи ова 15 дневно топење е околу 777 000 квадратни километри, речиси 30 пати [...]

|2017-06-19T11:34:28+00:0017 јуни 2017|Актуелно, Свет|