Трудот прави продукт, вишокот создава НАТО

Фундаментален проблем на капитализмот е вишокот на понуда. Војните се материјализирани вишоци. Капитализмот е рушење и градење. Војната е добар бизнис план. НАТО е обезбедување на пазар за понудата. НАТО е паноптикум, купола којашто надгледува [...]

| 2018-08-30T10:23:03+00:00 30 август 2018|Актуелно, Вести, Свет, Став|