(С.Ц. Дуња) Проекција на филмот Капиталот + дискусија

Утре во 19:00 часот во С.Ц. Дуња проекција на филмот „Капиталот“. „Капиталот“ e филм на грчкиот рeжисeр Коста Гаврас за бeзобѕирната амбициозност, лакомоста и борбата за моќ што владee во свeтот на банкитe. Филмот ја слeди [...]

|2020-02-20T16:42:55+00:0020 февруари 2020|Актуелно, Вести, Култура|

(Коприва колектив) Размена на книги и облека во С.Ц. Дуња

Во вторник (18.02) од 18 до 21 часот Коприва колектив организира размена на облека и книги во Социјалниот центар - Дуња. Како што наведуваат самите тие, главниот мотив на  овој настан е: „Непотребното за тебе е богатство [...]

|2020-02-10T20:18:24+00:0010 февруари 2020|Актуелно, Вести, Екологија, Култура|