Во недела ќе се одржи марш за женски права под мотото: Ти не си виновна!

Во недела (8 март), во Скопје, десетина здруженија на граѓани заеднички организираат марш под мотото „Ти не си виновна!“. Во духот на интернационалниот ден на борбата за женски права маршот ќе го сврти вниманието кон [...]

|2020-03-03T17:28:14+00:003 март 2020|Актуелно, Вести, Кампања|

По 17ти пат се одржа анти-фашистичкиот „Анти-Луков Марш“

Оваа година во Софија, Бугарија по 17ти пат се одржа анти-фашистичкиот „Анти-Луков Марш“ како одговор на нацистичкиот „Луков Марш“ кој го слави делото на Христо Луков, министер за војна за време на втората светска војна. [...]

|2020-02-25T18:05:18+00:0025 февруари 2020|Актуелно, Вести|