Овде е добро

„Сонична младина“ деновиве покрена иницијатива под името: „Овде е добро“. Намерата на иницијативата е да поттикне дискусија околу ангажманот на младите во социјалниот, културниот и политичкиот живот. Кои се проблемите со кои се соочуваат младите? [...]

|2020-03-06T09:12:25+00:006 март 2020|Актуелно, Вести, Култура|

(С.Ц. Дуња) Проекција на филмот Капиталот + дискусија

Утре во 19:00 часот во С.Ц. Дуња проекција на филмот „Капиталот“. „Капиталот“ e филм на грчкиот рeжисeр Коста Гаврас за бeзобѕирната амбициозност, лакомоста и борбата за моќ што владee во свeтот на банкитe. Филмот ја слeди [...]

|2020-02-20T16:42:55+00:0020 февруари 2020|Актуелно, Вести, Култура|

„АртАреа“- културна артерија на градот

Во тек е третото издание на фестивалот АртАреа кој претставува спој на различни уметности како што се музиката, театарот, книжевноста и сликарството. Фестивалот кој има за цел да се поттикне културната и творечката интермедијалност се [...]

|2020-01-26T11:59:30+00:0025 јануари 2020|Актуелно, Вести, Култура, Свет|