Како и со што ќе не’ убива рудникот на смртта

  На обележаниот дел со црвено може да се види во кои оштини се планира да се градат рудници, доколку граѓаните не кажат „НЕ“. Извадоци од специјалистичкиот труд на Лидија Темелкова од Универзитетот [...]

| 2018-09-10T11:09:47+00:00 10 септември 2018|Актуелно, Вести, Ова не е Сатира|

Приватизација на сонцето

  Од 2014 година, влезот на посетителите во Националниот парк Пелистер се наплаќа. Посетителите кои доаѓаат со свој автомобил, или со моторцикл плаќаат 50 денари , 80 денари чини за влезот за комбе, додека 150 [...]

Автобус до затвор

  Низ социјалните мережи денес кружи оваа фотографија по последната прес конференција на СЈО, на којашто беше побарана од Кривичниот суд мерка притвор за највисоките функционери на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, Сашо Мијалков, Миле Јанакиески, Гордана [...]

| 2017-07-04T14:30:33+00:00 30 јуни 2017|Ова не е Сатира|