Рубриката кампања инкубира текстови во кои се следат и критички се преиспитуваат позначајните прогресивни политички кампањи во светот. Во рубриката се генерираат информации и толкувања за случувањата кои се најчесто заобиколени од доминантните корпорациски медиуми. Меѓудругото, целта на рубриката е да ги доближи универзалните принципи, методи и цели на прогресивното политичко движење во светот, а со тоа да придонесе кон прогресивните политички движења во општеството.

Како би изгледало претседателството на Берни Сандерс?

  *Со овој текст Гласник ја отвора рубриката Кампања. Рубриката ќе инкубира текстови во кои се следат и критички се преиспитуваат позначајните прогресивни политички кампањи во светот. Со рубриката сакаме да генерираме информации и толкувања [...]

|2020-01-27T12:57:49+00:0027 јануари 2020|Актуелно, Вести, Кампања, Свет|