Сенада Ибраимова

Авторот нема внесено податоци

(Видео интервју) Петрос Цангарис: „Македонија не треба да го менува името, НАТО треба да се самоукине“

СКОПЈЕ, 12.03.2018 –  Грчкиот новинар Петрос Цангарис смета дека Република Македонија не треба да го менува своето име. Според него било каква промена на името ќе значи закана од војни на Балканот. Тој упатува повик [...]

Кон 100 годишнината од Октомвриската револуција

Октомвриската револуција може да се смета како еден од најважните настани во историјата на човештвото. Секако, ова е така, доколку човештвото има верба во рамноправност и слобода. Таа е дел од низата обиди за отпор [...]

Само раните кои се видливи можат да се лечат – Билјана Гарванлиева

Билјана Гарванлиева (Скопје 20. Јули 1973 – Берлин, Германија 10. Септември 2016) е режисерка, сценаристка, драматург и автор на документарни филмови, за коишто има добиено бројни меѓународни награди. За нејзиниот прв документарен филм „Девојчето што [...]

|2017-09-10T10:50:06+00:0010 септември 2017|Актуелно, Култура, Скопје|