Мариглен Демири

Авторот нема внесено податоци

Утре започнува Меѓународниот Саем на книгата во Скопје

СКОПЈЕ, 02.05.2018 – Утре, во Скопје, во просториите на Спортскиот центар Борис Трајковски ќе се одржи меѓународниот Саем на книгата 2018 година. На саемот ќе земат учество многу домашни и странски издавачки куќи. Овогодинешниот [...]

За „патриотизмот на знамето“ кој ги рони темелите на државата

Вчерашниот протест пред владата на Република Македонија беше уште еден извик на гладта за правда. Раскапаноста на нашето општество последните папсувачки издишки се обидува да ги испушти на тој протест. „Бараме правда за Алмир“, [...]

|2018-03-22T13:52:58+00:0022 март 2018|Актуелно, Став|

Кога ќе го решите овој проблем, драги наши властодршци?

Тринаесет дена по ред работници од текстилната фабрика Веибо Груп протестираат, блокираат и се надеваат дека некој во оваа држава ќе наиде на слух да ги чуе нивните барања. А нивните барања се исплаќање [...]

А да се разберевме!

Се обидувам законот за јазици да го „прочитам“ преку некаква ослободувачка призма на односи помеѓу албанците и македонците. Морам да признаам дека, тоа некако не ми оди од рака. Не ми оди од рака, [...]

Десет причини зошто НЕ Сител!

     Рекламирањето во Сител носи неколку проблеми со себе 1.Не може да се рекламираш во Сител, доколку истата телевизија била едно од причините за дисемнирање на најгадниот вид на пропаганда. Исттиот метод на [...]

|2017-11-01T12:47:25+00:001 ноември 2017|Актуелно, Став|

Продадено здравство

Јавноста, која после груевистичките популистички будалаштини, коишто ја егзалтираа интелектуалната почва во Македонија, исчеличена од еднодекадното умување и концепциско реанимирање, особено на она како не треба да изгледа државата, денес, како и во минатото, [...]