Насловна 2018-04-19T11:23:34+00:00

АКТУЕЛНО

Турската комунистичка партија смета дека треба да и се суди на власта и газдите, а не на работниците кои штрајкуваа

| 20 септември 2018|Актуелно, Вести, Свет, Скопје|

ИСТАНБУЛ, 20.09.2018 – Турската Комунистичка партија (ТКП) смета дека отпорот на работниците од градилиштето на [...]

Апасиев: „Остануваме на ставот за Бојкот, а на новинарите им останува да истражат каде и кој ги повикувал судиите на разговор и влијаел на одлуката“

| 19 септември 2018|Актуелно, Вести, Скопје|

СКОПЈЕ, 19.09.2018 - Уставниот суд денес ја отфрли иницијативата за оценување на уставноста и законитоста на Одлуката [...]

Турската комунистичка партија смета дека треба да и се суди на власта и газдите, а не на работниците кои штрајкуваа

| 20 септември 2018|Актуелно, Вести, Свет, Скопје|

ИСТАНБУЛ, 20.09.2018 – Турската Комунистичка партија (ТКП) смета дека отпорот на работниците од градилиштето на [...]

Апасиев: „Остануваме на ставот за Бојкот, а на новинарите им останува да истражат каде и кој ги повикувал судиите на разговор и влијаел на одлуката“

| 19 септември 2018|Актуелно, Вести, Скопје|

СКОПЈЕ, 19.09.2018 - Уставниот суд денес ја отфрли иницијативата за оценување на уставноста и законитоста на Одлуката [...]

Полицијата во Истанбул приведе 543 градежни работници кои штрајкуваа за своите ускратени права, инвеститорот ги нарече терористи

| 18 септември 2018|Актуелно, Вести, Свет|

ИСТАНБУЛ, 18.09.2018 - Стотици работници на градилиштето за третиот аеродром во Истанбул штрајкуваа во петокот [...]

Турската комунистичка партија смета дека треба да и се суди на власта и газдите, а не на работниците кои штрајкуваа

| 20 септември 2018|Актуелно, Вести, Свет, Скопје|

ИСТАНБУЛ, 20.09.2018 – Турската Комунистичка партија (ТКП) смета дека отпорот на работниците од градилиштето на [...]